FANDOMCnR International - Bulgarian/Български

Добре дошли в CrazyBob's Cops and Robbers, или накратко CnR! По-долу ще се запознаете с основните неща в тази верига сървъри, които се отнасят за хората, играещи от България.

How to Play - КАК СЕ ИГРАЕ

В CnR няма конкретна задача, просто правите каквото поискате.Все пак, има неща, които всеки играч трябва да знае:

ЦВЕТОВЕТЕ В ИГРАТА

Със следните цветове са маркирани играчите на картата.А ето и какво означават самите цветове:

 • Бяло - Цивилен
 • Синьо - Полицай/парамедик/дилър на оръжия (колкото по-синьо е името на играча, толкова по-висок ранк има той)
 • Лилаво - Полицай, имащ нужда от подкрепление (/bk)
 • Жълто - Престъпник, който може да се таксува с глоба (/tk)
 • Оранжево - Престъпник, който може да се арестува (/ar)
 • Зелено - Шофьор (цивилен)

СЛУЖИТЕЛ НА РЕДА/ПОЛИЦАЙ

Те са длъжни да пазят града и цивилните граждани от престъпленията.Полицаите трябва да патрулират из града, за да предотвратят или спрат престъпление. Парамедиците осигуряват пълнене кръвта на играчите, както и лекуването им от болести. Дилърите на оръжия трябва да снабдяват полицаите с огнева мощ.

Повечето престъпления се виждат само, когато сте в зоната на подаването, затова трябва да патрулирате.Престъпниците, оцветени в жълто на картата, трябва да бъдят глобявани, а тези в оранжево да бъдат арестувани.

Полицаите получават точки и пари за арестите, както и за глобите и асистирането на арест, затова работете в екип с другите полицаи!

ЦИВИЛЕН

Цивилните избират конкретно умение, в което имат най-много предимства, но то не ограничава възможностите им по време на игра. Вижте страницата с умения за повече информация.Цивилните имат огромен избор от действия, от които да получават точки! Ако сте креативни, ще можете да направите много пари!

Като цивилни, ваша отговорност е да спазвате закона.Шофирането с висока скорост не се счита като престъпление в Сан Андреас, но краденето на превозно средство, ограбването на играч, продаването на дрога и пренасянето на забранени предмети са неща, които ще ви направят престъпник. Ако вашето ниво на престъпление стане достатъчно високо, вие ще се превърнете в заподозрян, който може да бъде арестуван.Ако бъдете заловен, ще свършите в затвора!

НАЙ-ПРОСТИТЕ НЕЩА ОТНОСНО ГЕЙМПЛЕЯ

Ако сте играли Grand Theft Auto, CnR не би трябвало да ви е много сложна.Силно ви препоръчваме да се запознаете с GTA Сан Андреас, преди да играете при нас. Контролите по време на игра са конфигурирани в самите настройки на Сан Андреас и няма да бъдат покрити, освен за една, която е уникална за SA:MP:

Натиснете G, за да влезете в колата като пътник

Повечето информация относно играта се показва в прозорчето на чата (най-горе в ляво), а командите се въвеждат точно там.За да чатите или за да напишете команда, натиснете Т, напишете каквото желаете, или /command и натиснете бутона Enter.Кривата черта / означава команда.Повечето от командите съответстват на тяхното значение, например за да ограбите играч, напишете /rob.

Проверете страницата с командите за повече информация.

Напишете /help, /commands или /faq за помощ по време на игра.

CnR Rules - Правила на сървъра

Сървърите са ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ.Можете да говорите на какъвто си език поискате в сървъра.Админите могат да прилагат правилата както те си преценят, затова внимавайте какво говорите! Използвайте здрав разум! Ето лист с главните правила на сървъра:

1. УВАЖАВАЙТЕ АДМИНИТЕ

Админите осигуряват безопасността по време на игра.Обръщайте внимание на това какво казват и не забравяйте, че те не могат да се справят с всичко. Не ги обиждайте, а уважавайте решенията им.Не можете да играете с никнейм на админ.

2. УВАЖАВАЙТЕ ДРУГИТЕ ИГРАЧИ

Помнете, че това е просто игра, не приемайте казаното твърде лично.Не обиждайте другите играчи и не ги притеснявайте по време на игра.

3. ЗАБРАНЕНО Е УБИВАНЕТО БЕЗ ПРИЧИНА

Ако ви нападнат без причина, можете да се защитите, но атакуването на играчи без основателна причина не се приема в CnR. Сървърите не са Dеаthmatch мод, и вие ще бъдете премахнат поради масово убиване или нападане без причина.Това включва и безпричинните договори за убийство (hit contracts). Полицаите трябва да глобяват и арестуват престъпниците, и да използват сила само при самозащита или за неутрализиране на престъпник, който бяга.

4. ЗАБРАНЕНО Е НА ПОЛИЦАИТЕ ДА УБИВАТ ЦИВИЛНИ И ДРУГИ ПОЛИЦАИ

Полицаите НЯМАТ ПРАВО да убиват цивилни (оцветени на картата в бяло) или други полицаи (в синьо). Полицаите са длъжни да защитават цивилните.Те нямат право да крадат превозни средства от тях.

5. ЗАБРАНЕНО Е ИЗПОЛЗВАНЕТО НА НЕПОЗВОЛЕНИ СРЕДСТВА И ЗЛОУПОТРЕБАТА С БЪГОВЕ

Играчи, които са хванати да играят с хакове(непозволени средства) или да злоупотребяват с бъгове, ще бъдат банвани и техните акаунти ще бъдат блокирвани. Отговорни сте за всеки, който използва вашата интернет връзка и вашият CnR никнейм.Ако намерите бъг, с който може да се злоупотреби, моля докладвайте го на админ чрез лично съобщение във форума.

6. ЗАБРАНЕНИ СА МОДОВЕТЕ

Единственият мод, който е разрешен в CnR, е "Detailed Radar Mod".Всеки друг мод, който и да е, дори да мислите, че не прави нищо лошо, е забранен. Моля, нека директорията на играта ви бъде чиста, когато играете в сървърите.

7. ЗАБРАНЕНО Е РЕКЛАМИРАНЕТО и СПАМА

Рекламирането е абсолютно забранено навсякъде из веригата (сървъри, форум, IRC).Това включва уебсайтове, други сървъри и кланове (групи, отбори) .Без спамене за набиране на членова за група! Чатът в играта достатъчно бързо се сменя, затова ви моля, не е нужно да го оспамвате по този начин.Дори и да се отнася за играта, не е нужно да спамите с "Продавам ххххх" реклами.

8. БЕЗ ПАУЗИ

Не използвайте паузата в играта по каквато и да е причина.Ако се наложи да отидете някъде, излезте от сървъра и след това влезте отново.Играчите, пуснали пауза, автоматично ще бъдат кикнати.

9. НЕ ИЗЛИЗАЙТЕ ОТ СЪРВЪРА, ЗА ДА ПРЕДОТВРАТИТЕ КАКВОТО И ДА Е

Не излизайте от играта, за да предотвратите договор за убийство, атака, обир или наказание от админ. Играч, който излиза от играта, за да предотврати нещо, не бива уважаван особено от другите играчи, а освен това ще бъде и наказан.

10. ШОФИРАЙТЕ НОРМАЛНО!

Карайте в дясната лента и не блъскайте колите на другите без причина.Внимавайте за другите шофьори и давайте предимство на служителите на реда!

11. ПОЛИЦАИТЕ НЯМАТ ПРАВО ДА РАБОТЯТ С ЦИВИЛНИ

Служителите на реда не трябва да работят с цивилни.Можете да приемате подкупи, когато не сте в преследване на престъпник и няма други полицаи около вас, но нямате право да се возите заедно с престъпник.

CnR Forum Rules - Правила на форума

Добре дошли в новият ни форум!

Тези форуми са частни.Запазваме си правото да откажем достъп до форума на който и да е потребител по каквато си причина преценим.

Форумът "може" да съдържа материали, които да не са подходящи за малолетни. Форумът може да съдържа материали, които някои потребители могат да сметнат за обидни.Имате правото да избягвате всяко такова съдържание.

За всяка създадена тема отговорност носи потребителят, който я е създал.

Мненията, изразени в този форум, са индивидуално на всеки потребител и това не влияе на преценката на админите за вас. Информацията и съдържанието в този форум са собственост на потребителя, който е написал съответното мнение.

Вие НЯМАТЕ право да копирвате, поставяте, поствате съдържанието от този форум по каквато и да е причина, без писменно разрешение на потребителя, който е написал съответното съдържание.

Нарушаването на тези правила ще ви донесе предупреждение.Ако съберете 5 предупреждения, акаунтът ви ще бъде подложен на пробация и вие няма да можете да поствате 5 дни.

Веднъж, когато акаунтът ви е напълно активиран, всяко допълнително предупреждение ще ви донесе деактивиране на профила за седмица (7 дни).

Ако съберете 10 предупреждения, акаунтът ви ще бъде деактивиран за един месец (30 дни). Предупрежденията обикновено се премахват след 90 дни.

Моля, имайте предвид, че това е само формалност, акаунтът ви може да бъде подложен на пробация или да бъде деактивиран от администратор за постоянно, по тяхна преценка.

А ето и правилата на форума:

 • Главното правило е: използвайте здрав разум.Ние не сме много стриктни относно какво, къде и как поствате нещо, но настояваме да ползвате здрав разум.
 • Поствайте в правилния раздел.Имаме различни раздели по причина.
 • Спаменето е забранено.Това правило е просто - създаването и постването на безполезни теми и постове ще се счита за спам.Това важи и за личните съобщения.
 • Не рекламирайте! Линковете, които поствате, трябва да са свързани с темата, която сте написали.Тук не е мястото да набирате хора за вашите схеми.
 • Без линкове за теглене на каквито и да е приложения.За сигурността на всички, моля, не давайте такива линкове.
 • Без порно материали.Постването на разголени тела е позволено, но не прекалявайте.Чисто голи материали са забранени.
 • Без линкове към непозволено съдържание.Непозволеното съдържание е забранено тук.
 • Не пишете в стари теми без причина, освен ако няма какво ново и полезно да добавите.
 • Не се подигравайте на /обиждайте/започвайте глупави спорове/ с другите потребители.Ако няма какво смислено и мило да кажете, не пишете изобщо.

Това не важи за раздела "Bitching and moaning" (Оплаквания, плачене и стенене).

 • Не поствайте снимки или каквато и да е лична информация на друг потребител, без неговото позволение.
 • Уважавайте правилата за всеки съответен раздел! Това правило е важно.Някои раздели имат правила относно писането и създаването на теми.

Неспазването на конкретните правила ще ви донесе предупреждение.

 • Не спорете с админите/модераторите.Ако не ви харесва как си вършат работата, изпратете им лично съобщение.
 • Не давайте акаунта си на никого.Такива акаунти ще бъдат деактивирвани.
 • Не се правете на админи, оставете админите да си вършат работата.Докладвайте постове и теми, ако е нужно, но не злоупотребявайте с командата.

Тези правила може да се променят по всяко време. Админите могат да ги прилагат, както сметнат за добре.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.